Sertifionti on osa kilpailukykyä

Sertifionti on osa kilpailukykyä

Miksi ISO-9001 sertifikaatti haettiin?

”Lassen-Metallissa laatujärjestelmä oli dokumentoituna jo vuosia, mutta nyt halusimme saada ISO-9001- sertifikaatin, jotta toimintamme olisi entistä järjestelmällisempää. Meillä on myös asiakkaita, jotka odottavat alihankkijoiltaan laadun sertifiointitodistusta.” kertoo yrittäjä Mervi Ylikärppä.

Kaikkiin osa-alueisiin laitettiin tavoitteet sekä kehityskohteet, jotka havaittiin projektin alussa.  Lassen-Metallissa on  kehitetty viime vuoden aikana mm. myynnin- ja markkinoinninprosesseja, tehty asiakastyytyväisyys tutkimus sekä selkeytetty tilaus-ja toimitusprosesseja.  Samalla henkilöstön työympäristöä ja viihtyvyystekijöitä on pyritty parantamaan. Uusi toimitila, johon kaikki hitsaustoiminnot siirretään on yksi merkittävä perusparannus toimintaympäristöön.

Miten auditointitoimisto valikoitui?

”Meillä oli kaksi tärkeää kriteeriä toimistojen kilpailutuksessa. Halusimme toimiston jolla on kyky sertifioida laatutyön lisäksi myös hitsaustyö ja että heillä on Oulun alueella toimipiste, jotta asiat saataisiin nopeasti ja helposti hoidettua. Kilpailuttamalla löysimmekin maineekkaan ja laadukkaan auditoijan Kiwa Inspecta Oy:n. ” kommentoi Ilpo Ylikärppä toimiston valintaa ja jatkaa ”Haluamme, että asiakkaamme tietävät Kiwa-merkin myötä, että toimintamme on laadukasta ja prosessejanoudatamme myös kaikkia , jotka koskevat toimialaamme.” Laatujärjestelmän sertifiointi saatiin Lassen-Metallissa päätökseen tammikuussa 2021.

Miksi sertifiointi kannattaa tehdä?

Jos työ tuntuu omilla resursseilla tehtynä suuritöiseltä kannattaa pyytää laatutyön ammattilaista apuun. Lassen-Metalli otti ulkopuoliseksi kehitystyön asiantuntijaksi liikkeenjohdon konsultin Taito Kurvisen, Oulu Business Networksistä. ”Toiminnan ja laadun kehittäminen on kehittämistä parhaimmillaan yhtiön ja sen sidosryhmien hyväksi. Kun työhön otetaan asiakkaat ja henkilöstö mukaan, saavutetaan kestävää kilpailukykyä. Sertifiointi on kuitenkin vain eräänlainen kehittämisen sivutuote, tärkeintä on itse asiakaslähtöinen, tavoitteellinen kehittäminen.” kertoo Kurvinen.

Lassen-Metallissa laatuprojektista vastasi  työryhmä,  jossa johtoryhmän lisäksi henkilöstöstä olivat aktiivisesti mukana Matias Linna ja Juho Mustonen.

”Prosessi selkeyttää tutkimaan liiketoiminnan eri osa-alueita tarkemmin ja tekemään tarvittavia muutoksia tai jopa jättämään joitain toimintoja kokonaan pois. Työ tehostuu ja ennen kaikkea laatu paranee.” kertovat yrittäjät Mervi ja Ilpo Ylikärppä laatutyön merkityksestä liiketoiminnalle.

”Yhteistyö oli erittäin mieluisaa”, sanoo Kurvinen ja jatkaa: ”Lassen-Metalli Oy sai sertifioinnin ilman ainuttakaan poikkeamaa sertifiointielimen tekemässä arvioinnissa, mikä on harvinaista ja konsultillekin mukava palaute onnistumisesta.  Lassen-Metallin johto ja henkilöstö kehittävät toimintaa erittäin  järjestelmällisesti tavoitteenaan parantaa edelleen prosesseja ja palvelua sekä olla asiakkaille paras vaihtoehto. Onnittelumme menestyksekkäästä kehitystyöstä ja sertifikaatista!

Lassen-Metallin käytännönvinkit : 1) Pyydä apua laatutyön ammattilaiselta 2) Valitse teille sopiva auditointitoimisto 3) Ota henkilökunta ja asiakkaat mukaan prosessiin 4) Uskalla rohkeasti tehdä muutoksia toimintaan 5) Ole ylpeä saavutetusta sertifikaatista – se on merkki työn laadusta!
kiwa certified ISO 9001 logo